Science Café - Wie bepaalt wat je eet?

18
nov
2019

Science Café - Wie bepaalt wat je eet?

Science Café Utrecht
Hoe hebben je dagelijkse ingesleten gewoontes invloed op je eetgedrag? In aanloop naar dit Science Café dagen we je uit om dat te onderzoeken.

Denk jij dat je voedingspatroon je eigen, vrije keuze is? Gezondheidswetenschapper dr. Maartje Poelman (UU), hersenonderzoeker dr. Floor van Meer (LEI) en cultuurhistoricus Jon Verriet, MA (RU) durven dit te betwijfelen. Zij gaan op maandag 18 november tijdens het Science Cafe hierover in discussie met elkaar en het publiek.

Om de avond nog interessanter te maken, daagt Studium Generale je uit om in de aanloop naar deze talkshow je eigen eetgedrag te onderzoeken in de Food Challenge. Hoeveel voedselkeuzes maak jij op een dag? En hoe snel heb jij de ‘Beter (W)eten Bingo’-kaart vol? Leg jezelf onder de loep en ontdek de voedselkeuzes die jij op een dag maakt. Doe mee op sg.uu.nl/challenge en kom naar het Science Cafe om je inzichten te delen.

Sprekers

Datum & tijd
Maandag 18 november 2019 (20:30-22:00)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Niet nodig. Let op: vol = vol.
Zie ook
Direct in je agenda

Over deze serie

Science Café Utrecht

Hoe komen we samen uit de wooncrisis? Wat zijn de oorzaken van een depressie? En wie is er verantwoordelijk voor de vervuilde lucht die wij inademen? In het Science Café zoeken we samen met wetenschappers naar antwoorden.