FAQ

Veelgestelde vragen


2. Moet ik reserveren als ik naar een lezing wil?
3. Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen, wat moet ik doen?
4. Hoe annuleer ik mijn reservering?
5. Zijn de lezingen voor iedereen toegankelijk?
6. Waar zijn de lezingen?
7. Kan ik in de buurt parkeren?
8. Hoe vraag ik de brochure met het programma aan?
9. Hoe meld ik me aan voor de nieuwsbrief?
10. Moet ik entree betalen als ik een lezing wil bezoeken?
11. Ik kan niet naar een lezing, hoe kan ik een lezing terugzien?
12. Kan ik studiepunten krijgen voor Studium Generale lezingen?
13. Kan ik stage lopen bij Studium Generale?

 

 

2. Moet ik reserveren als ik naar een lezing wil?
Voor het merendeel van onze evenementen hoef je niet te reserveren. Wil je verzekerd zijn van een plekje in de zaal, zorg dan dat je op tijd aanwezig bent. Voor een aantal evenementen bij partners moet je wel reserveren. Je ziet op onze website welke events dat zijn. Reserveren kan via onze agenda.

3. Ik heb geen bevestiginsmail gekregen, wat moet ik doen?
We organiseren veel evenementen samen met partners. De reserveringen lopen via hun ticketsysteem. Als je hebt gereserveerd voor een avond in TivoliVredenburg, dan ontvang je een bevestigingsmail vanuit Tivoli Vredenburg. Heb je geen bevestiging ontvangen? Neem dan contact op met TivoliVredenburg

4. Ik heb een lezing gereserveerd, maar nu kan ik niet meer. Hoe annuleer ik mijn reservering?
Na de reservering heb je een bevestigingsmail ontvangen. In deze mail staat een link die je kunt volgen om je reservering te annuleren. De bevestigingsmail is gestuurd naar het e-mailadres dat je hebt opgegeven tijdens de reservering. Wanneer je weet dat je niet kan komen, annuleer dan alsjeblieft zo snel mogelijk. Zo kunnen we de vrijgekomen plek aan iemand anders geven. 

5. Zijn de lezingen voor iedereen toegankelijk?
De deuren van de Universiteit Utrecht staan open voor iedereen. Studium Generale is een ideale plek om kennis te maken met verschillende vakgebieden, het nieuwste onderzoek en interessante sprekers. De lezingen zijn voor studenten, medewerkers en andere geïnteresseerden vrij toegankelijk.

6. Waar zijn de lezingen?
Veel lezingen vinden plaats in de aula van het Academiegebouw, Domplein 29 te Utrecht, van 20.00 tot 21.30 uur op maandag-, dinsdag- of woensdagavond. Voor een routebeschrijving naar het Academiegebouw klik hier. Daarnaast is Studium Generale ook regelmatig op andere locaties, zoals TivoliVredenburg, Bibliotheek Neude, het Anatomiegebouw in de wijk Wittevrouwen en restaurant de Zware Jongens. De adresgegevens voor deze locaties vind je hier. Bovendien zijn bijna alle lezingen online te bekijken. Wanneer een lezing gestreamd wordt, zie je op elke webpagina van sg.uu.nl een grote aankondigingsbanner met een link naar de video. Achteraf vind je de lezingen eenvoudig terug in ons archief.

7. Kan ik in de buurt parkeren?
Het Academiegebouw ligt in het stadshart van Utrecht. Parkeren is dan ook niet gemakkelijk. De dichtsbijzijnde parkeergarage is Parkeergarage Springweg aan de Stroweg 83. Vanaf daar loop je naar het Domplein in minder dan 5 minuten. Voor meer informatie klik hier. Het Academiegebouw is ook zeer goed te bereiken met het openbaar vervoer, per fiets en te voet. Voor informatie over parkeren bij TivoliVredenburg zie deze website. De dichtstbijzijnde parkeergarage voor Bibliotheek Neude is Parkeergarage Rijnkade. Voor het met de auto bereiken van het Anatomiegebouw vind je alle informatie hier.

8. Hoe vraag ik de brochure met het programma aan?
In januari en augustus komen de voorjaars- en najaarsbrochures uit. Meld je hiervoor aan via deze link.

9. Hoe meld ik me aan voor de nieuwsbrief?
Blijf op de hoogte van het laatste Studium Generale nieuws en alle nieuwe programma's door je aan te melden voor de nieuwsbrief. Laat je gegevens achter en geef zelf aan waar je op de hoogte van wilt blijven.

10. Moet ik entree betalen als ik een lezing wil bezoeken?
Alle lezingen van Studium Generale zijn voor iedereen, van 18 tot 100 jaar, gratis toegankelijk.

11. Ik kan niet naar een lezing, hoe kan ik een lezing terugzien?
Mocht je niet in de gelegenheid zijn een lezing te bezoeken, dan kun je meestal tóch live mee te kijken. Wanneer een evenement gestreamd wordt, zie je op alle webpagina's van sg.uu.nl een aankondigingsbanner met een link naar de video. Zo kun je vanuit huis eenvoudig meekijken. Je kunt de lezing ook later op elk gewenst moment terugzien. Voor alle opnames klik hier.

12. Kan ik studiepunten krijgen voor het bijwonen van Studium Generale lezingen?
Dan kan zeker. Alle informatie vind je hier.

13. Kan ik stage lopen bij Studium Generale?
Studium Generale neemt elk najaar én elk voorjaar een stagiair aan, die kan helpen met de productie en invulling van het programma. Twee stagairs per jaar dus, voor een periode van vijf maanden. Meestal sturen we onze vacatures uit in de maanden juli/augustus en december/januari. Die vacature vind je dan hier. Direct op de hoogte gebracht worden van een open vacature? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief, en volg ons op Facebook, Instagram, of Twitter