FAQ

Veelgestelde vragen

1. Hoe gaan jullie om met het coronavirus?
2. Moet ik reserveren als ik naar een lezing wil?
3. Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen, wat moet ik doen?
4. Hoe annuleer ik mijn reservering?
5. Ik sta op de wachtlijst. Wanneer hoor ik of ik kan komen?
6. Zijn de lezingen voor iedereen toegankelijk?
7. Waar zijn de lezingen?
8. Kan ik in de buurt parkeren?
9. Hoe vraag ik de brochure met het programma aan?
10. Hoe meld ik me aan voor de nieuwsbrief?
11. Moet ik entree betalen als ik een lezing wil bezoeken?
12. Ik kan niet naar een lezing, hoe kan ik een lezing terugzien?
13. Kan ik studiepunten krijgen voor Studium Generale lezingen?
14. Kan ik stage lopen bij Studium Generale?

 

 

1. Hoe gaan jullie om met het coronavirus?
Zie onze coronavirus-pagina voor de meest up-to-date informatie.

2. Moet ik reserveren als ik naar een lezing wil?
Voor de events waar we een klein publiek mogen ontvangen, moet je reserveren. Je ziet op onze website welke events dat zijn. Reserveren kan via onze agenda.

3. Ik heb geen bevestiginsmail gekregen, wat moet ik doen?
Heb je je met Formdesk aangemeld voor een lezing? Dan heb je als het goed is een bevestigingsmail van ons ontvangen met een barcode. Daarin staat dat je je hebt aangemeld of dat je op de wachtlijst bent geplaatst. Kijk ook in je spambox of tussen je ongewenste e-mails. Heb je je aangemeld voor een lezing, maar heb je geen bevestigingsmail met barcode ontvangen? Mail dan alsjeblieft naar info[at]sg.uu.nl met een apenstaartje op de plaats van de [at].

We organiseren veel events samen met onze partners. De kaartverkoop gaat meestal via hun. Als je je hebt ingeschreven voor een event in TivoliVredenburg, dan heb je als het goed is een bevestigingsmail vanuit Tivoli Vredenburg ontvangen. Heb je geen bevestiging ontvangen? Neem dan contact op met Tivoli. Als je je hebt ingeschreven voor een event in de Bibliotheek Neude, dan krijg je een bevestigingsmail met een e-ticket van Bibliotheek Utrecht. Heb je niets ontvangen? Neem dan contact op met hun klantenservice.

4. Ik heb een lezing gereserveerd, maar nu kan ik niet meer. Hoe annuleer ik mijn reservering?
Na de reservering heb je een bevestigingsmail ontvangen. In deze mail staat een link die je kunt volgen om je reservering te annuleren. De bevestigingsmail is gestuurd naar het e-mailadres dat je hebt opgegeven tijdens de reservering. Wanneer je weet dat je niet kan komen, annuleer dan alsjeblieft zo snel mogelijk. Zo kunnen we personen die op de wachtlijst staan op tijd inlichten dat er plek is vrijgekomen. Kun je geen bevestingsmail vinden, mail dan naar: info[at]sg.uu.nl, met in plaats van de [at] een apenstaartje.

5. Ik heb een lezing gereserveerd en sta op de wachtlijst. Wanneer hoor ik of ik naar de lezing kan komen?
Wanneer er een plek voor je vrijkomt, krijg je dit zo snel mogelijk van ons te horen. Je krijgt dan een berichtje in je mailbox, waarin je reservering voor een plek wordt bevestigd. In dat bericht vind je ook een barcode, die je geprint of op je telefoon mee kunt nemen naar de lezing. Het bijhouden van de wachtlijst doen we handmatig, dus je kunt van ons een berichtje verwachten onder werktijd.

6. Zijn de lezingen voor iedereen toegankelijk?
De deuren van de Universiteit Utrecht staan normaliter open voor iedereen. Studium Generale is een ideale plek om kennis te maken met verschillende vakgebieden, het nieuwste onderzoek en interessante sprekers. De lezingen zijn voor studenten, medewerkers en andere geïnteresseerden vrij toegankelijk.

7. Waar zijn de lezingen?
Veel lezingen vinden plaats in de aula van het Academiegebouw, Domplein 29 te Utrecht, van 20.00 tot 21.30 uur op maandag-, dinsdag- of woensdagavond. Voor een routebeschrijving naar het Academiegebouw klik hier. Daarnaast is Studium Generale ook regelmatig op andere locaties, zoals TivoliVredenburg, Bibliotheek Neude en het Anatomiegebouw in de wijk Wittevrouwen. De adresgegevens voor deze locaties vind je hier. Bovendien zijn bijna alle lezingen online te bekijken. Wanneer een lezing gestreamd wordt, zie je op elke webpagina van sg.uu.nl een grote aankondigingsbanner met een link naar de video. Achteraf vind je de lezingen eenvoudig terug in ons archief.

8. Kan ik in de buurt parkeren?
Het Academiegebouw ligt in het stadshart van Utrecht. Parkeren is dan ook niet gemakkelijk. De dichtsbijzijnde parkeergarage is Parkeergarage Springweg aan de Stroweg 83. Vanaf daar loop je naar het Domplein in minder dan 5 minuten. Voor meer informatie klik hier. Het Academiegebouw is ook zeer goed te bereiken met het openbaar vervoer, per fiets en te voet. Voor informatie over parkeren bij TivoliVredenburg zie deze website. De dichtstbijzijnde parkeergarage voor Bibliotheek Neude is Parkeergarage Rijnkade. Voor het met de auto bereiken van het Anatomiegebouw vind je alle informatie hier.

9. Hoe vraag ik de brochure met het programma aan?
In januari en augustus komen de voorjaars- en najaarsbrochures uit. Meld je hiervoor aan via deze link.

10. Hoe meld ik me aan voor de nieuwsbrief?
Blijf op de hoogte van het laatste Studium Generale nieuws en alle nieuwe programma's door je aan te melden voor de nieuwsbrief. Laat je gegevens achter en geef zelf aan waar je op de hoogte van wilt blijven.

11. Moet ik entree betalen als ik een lezing wil bezoeken?
Alle lezingen van Studium Generale zijn voor iedereen, van 18 tot 100 jaar, gratis toegankelijk.

12. Ik kan niet naar een lezing, hoe kan ik een lezing terugzien?
Mocht je niet in de gelegenheid zijn een lezing te bezoeken, dan kun je meestal tóch live mee te kijken. Wanneer een evenement gestreamd wordt, zie je op alle webpagina's van sg.uu.nl een aankondigingsbanner met een link naar de video. Zo kun je vanuit huis eenvoudig meekijken. Je kunt de lezing ook later op elk gewenst moment terugzien. Voor alle opnames klik hier.

13. Kan ik studiepunten krijgen voor het bijwonen van Studium Generale lezingen?
Dan kan zeker. Alle informatie vind je hier.

14. Kan ik stage lopen bij Studium Generale?
Studium Generale neemt elk najaar én elk voorjaar een stagiair aan, die kan helpen met de productie en invulling van het programma. Twee stagairs per jaar dus, voor een periode van vijf maanden. Meestal sturen we onze vacatures uit in de maanden juli/augustus en december/januari. Die vacature vind je dan hier. Direct op de hoogte gebracht worden van een open vacature? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief, en volg ons op Facebook, Instagram, of Twitter