Wat zeggen de Prinsjesdag-plannen over het huidige politieke klimaat?

17
sep
2024

Wat zeggen de Prinsjesdag-plannen over het huidige politieke klimaat?

De Duiders
Wetenschappers over het nieuws van de dag.

Wat is het kabinet Schoof het komende jaar van plan? Daar komen we deze Prinsjesdag achter. Als de regering woord houdt, staan er grote bezuinigingen te wachten. Op onderwijs, kunst en cultuur, ontwikkelingssamenwerking en de ambtenarij. Duidelijk is dat het kabinet vaak tégen is, maar waar is ze eigenlijk vóór?

De derde dinsdag van de maand gaan we in gesprek met politiek filosoof en ethicus prof. Rutger Claassen (UU). Over de plannen van het kabinet, wat die zeggen over het politieke klimaat in Nederland, en hoe de ophef over regeringsdeelname van Wilders 10 maanden na zijn winst compleet lijkt te zijn verdampt. Is radicaal-rechts het nieuwe normaal? 

Heb je behoefte aan scherpe duiding van de actualiteit, dan is De Duiders wat voor jou! Elke maand geeft een wetenschapper tekst en uitleg bij een onderwerp dat het nieuws beheerst. Over de stand van het onderzoek en hoe de wetenschap zich verhoudt tot de politieke en maatschappelijke realiteit. Hoe volledig is de berichtgeving eigenlijk? Het onderwerp van het interview is net zo onvoorspelbaar als het nieuws. Check sg.uu.nl voor het laatste nieuws over thema’s en gasten.

In samenwerking met Bibliotheek Utrecht.

Spreker

Datum & tijd
Dinsdag 17 september 2024 (20:00-21:00)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Niet nodig, maar wees op tijd.
Stream
Direct in je agenda

Over deze serie

De Duiders

Iedere maand geeft een wetenschapper tekst en uitleg bij de stroom aan nieuwsberichten die ons iedere dag bereikt.