Van nature goed

Van nature goed

Duur 0:05:00 — Vr 1 juni 2012

Van nature goed

Inmiddels is het alweer 300 jaar geleden dat Rousseau het levenslicht zag en vijftig jaar later zijn beroemde Emile ou l'education schreef.

Inmiddels is het alweer 300 jaar geleden dat Rousseau het levenslicht zag en vijftig jaar later zijn beroemde Emile ou l'education schreef. Door de eeuwen heen is zijn gedachtegoed over maatschappij en opvoeding zowel geroemd als verguisd. In de serie 'Van nature goed' geven wetenschappers antwoord op de vraag wat het werk van deze opmerkelijke filosoof voor de moderne mens nog kan betekenen. Zijn analyse van mens en maatschappij blijkt nog niets aan actualiteit ingeboet te hebben.

Alle nieuwsblogs over de lezingen van deze serie zijn samengevoegd in een blogbundel, die u op www.sg.uu.nl kunt downloaden. Onderstaand filmpje is een korte samenvatting van de serie. Veel kijk- en leesplezier!

Sprekers

Over deze serie

Van nature goed

Je kunt nog zoveel feitjes stampen, toch moet dat samen gaan met groei op emotioneel en lichamelijk vlak. Wat hebben Rousseaus ideeën over opvoeding en burgerschap te bieden, 250 jaar na Émile ou l’éducation?