Korte film Klimaatverandering

De belangrijkste conclusies uit de lezingenreeks 'Klimaatverandering' door Herman Philipse.
Leestijd 1 minuut — Vr 16 mei 2014
Klimaatverandering

Met het vijfde rapport over de verandering van het klimaat deed het Intergovernmental Panel on Climate Change dit jaar weer veel stof opwaaien. De menselijke invloed op de verandering van het klimaat is groot. Maar wat moeten we met deze informatie? In vier lezingen liet prof. dr. mr. Herman Philipse zien hoe we zijn beland bij de conclusies van het IPCC en wat we met die conclusies moeten doen. Daarnaast vertelde hij hoe moeilijk het is om iets te doen aan onze invloed op de klimaatverandering. Tenslotte gaf hij zijn visie op wat er moet gebeuren.

Studium Generale maakte een korte film met daarin de belangrijkste conclusies uit de lezingen van Philipse. Bekijk de film hieronder, of kijk op de pagina 'Klimaatverandering' om alle vier de colleges terug te kijken.