UITfeest: In hoeverre weerspiegelen zelfhulpboeken de tijdsgeest?

10
sep
2023

UITfeest: In hoeverre weerspiegelen zelfhulpboeken de tijdsgeest?

Cover to cover
Een interview met historicus Maarten van den Heuvel over zelfhulpboeken. Hij schreef het boek AEX van de Ziel, waarin hij een bonte stoet ‘adviezen’ analyseert.

Tijdens het UITFeest interviewen we historicus en schrijver Maarten van den Heuvel over de geschiedenis van zelfhulpboeken. Van The Secret tot The Subtle Art of Not Giving a F*ck: hoe weerspiegelen de bestsellers in het genre de tijdsgeest? Voor welke problemen zoeken lezers raad en snijden de gegeven adviezen hout? Het gesprek met Van Den Heuvel is de opmaat naar een serie lezingen in de reeks Cover to cover. Op 26 september is de aftrap met filosoof Annemarie Kalis die Eckhart Tolle’s De kracht van het nu onder de loep neemt. Is leven in het nu een haalbaar ideaal?

Dit interview en gesprek met bezoekers vindt plaats in De Nis, die zit vast aan de Grote Hal van de Bibliotheek Neude.

Spreker

Datum & tijd
Zondag 10 september 2023 (14:30-15:30)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Niet nodig. Let op: vol = vol.
Direct in je agenda

Over deze serie

Cover to cover

Als je wilt weten wat er leeft in de maatschappij loont het om de zelfhulpboeken top 10 te bekijken. We nemen drie bestsellers uit de afgelopen decennia kritisch onder de loep. Boeken die een grote invloed hebben op ons zelfbeeld, onze manier van werken en onze ideeën over mannen en vrouwen. Wat leren ze ons over de tijdsgeest?