Journalistiek : schrijven voor een publiek

Lunch Vakmanschap is meesterschap

Duur 0:45:00 — Wo 19 oktober 2011

Journalistiek : schrijven voor een publiek

Toegankelijk en leesbaar schrijven lijkt een vanzelfsprekend doel te zijn van ieder die zijn pen pakt, maar dat is het niet.

Toegankelijk en leesbaar schrijven lijkt een vanzelfsprekend doel te zijn van ieder die zijn pen pakt, maar dat is het niet. Zo bestaat er een spanning tussen wetenschappelijk en toegankelijk schrijven. Kan dat wel allebei tegelijk? Boeken van Geert Mak en Judith Koelemeijer laten zien dat er markt is voor goed onderbouwde boeken die toch toegankelijk zijn. Zij dichten de kloof tussen wetenschap en publiek. Of je nu journalist of wetenschapper bent: eigenlijk zou er in de manier van schrijven geen verschil moeten zijn en zou 'stijf' schrijven tot het verleden moeten behoren. Ad van Liempt gaat in op de do's en don'ts van gedegen én toegankelijk schrijven. En zijn er verschillen tussen het schrijven van een boek of voor tv? Over schrijven als academische vaardigheid en als journalistiek vak.

Sprekers

Over deze serie

Lunch Vakmanschap is meesterschap

Een Nobelprijswinnaar at een broodje bij een lezing van een andere vakgroep en kwam op zijn winnende idee. Vier lezingen over kunst en wetenschap, denken en doen.