Obama's campagne. Tussen hoop en hype

Plug in

Duur 0:45:00 — Ma 7 september 2009

Obama's campagne. Tussen hoop en hype

Barack Obama wist steeds met het juiste medium, de juiste boodschap en de juiste toon zijn achterban te raken en ook fysiek te activeren.

Barack Obama wist steeds met het juiste medium, de juiste boodschap en de juiste toon zijn achterban te raken en ook fysiek te activeren. In de campagne zat alles: de succesvolle cocktail van email met embedded video, Facebook, Twitter, Flickr, SMS, goede branding, strakke leiding, een visie, en een eigen sociaal netwerk met events en game elementen om aanhangers aan te sporen. In de aanloop naar de Amerikaanse Verkiezingen van 2008 vertrok David Nieborg naar de Verenigde Staten om als gastonderzoeker aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) te gaan werken. Hij werd meegetrokken in de Obama campagne en vond het Nieuwe Media aspect daarvan zo interessant dat hij er een studie onderwerp van maakte. In de lezing van vanavond zal David Nieborg ons meer over Social Media vertellen en hoe het de politiek in Amerika veranderde. Zal het ook de Nederlandse politiek veranderen?

Spreker

Over deze serie

Plug in

In deze serie laten de sprekers zien hoe de zogenoemde social media zich ontwikkelen. Naast de politiek, beïnvloeden ze ook de wetenschap en andere terreinen van de maatschappij.