Afzien

Aankomend

Geen aankomende events

Geweest

Nog geen events geweest

Over deze serie

Deze zomer denderen de renners onder de Dom door. Passie, training, talent en samenwerking staan aan de basis van topprestaties. In sport en ook in kennis.

Wielrennen genereert meer verhalen dan er wedstrijden zijn. Het beklimmen van een berg en uitgeput boven komen heeft dan ook iets heroïsch.

Tijdens deze veelzijdige avond hoor je schrijver Bert Wagendorp (Ventoux) en oud-wielerenner en wielercommentator Maarten Ducrot over de kunst van het lijden en de politiek van het peloton. Prof. dr. Frank Backx (Sportgeneeskunde, UMC Utrecht) geeft inzicht in de extreme prestaties van de Ronde van Frankrijk. Wat doet dat met een mens, fysiek en mentaal? En prof. dr. Toine Pieters (Geschiedenis van de Farmacie, UU) vertelt over de toprenners en het spektakel van de tour.

Dit programma wordt uitgevoerd in het kader van Le Tour Utrecht.

Scheur naar kennis

100 dagen voorafgaand aan de Grand Depart kun je dagelijks kennis 'afscheuren'. De digitale scheurkalender staat vol met weetjes over sport, wetenschap, verbroedering, samenleving en de stad. Maar er zijn ook filmpjes over gezond leven, duurzaamheid en geluk. Scheur 100 dagen en leer alles over topprestaties en afzien. Vanaf 26 maart.