Bestel luistercd Herman Philipse met korting

Kortingscode luistercd Herman Philipse
Leestijd 1 minuut — Do 7 augustus 2014
Klimaatverandering

"Het was een extreme julimaand. Dat zei NOS-weerman Peter Kuipers Munneke op de website van de nieuwsomroep, over het weer in de afgelopen maand. Records werden er gebroken, maar volgens Kuipers Munneke kunnen we maar beter wennen aan warme en natte julimaanden. "Door de klimaatverandering krijgen we extremere zomers: warmer en natter, en dus zou deze julimaand in 2070 heel normaal kunnen zijn, exemplarisch voor de toekomst." Maar hoe kon het zover komen?

Klimaatverandering is een complex probleem. Hoe kunnen we omgaan met dit multidisciplinaire vraagstuk, de grootste uitdaging voor de mensheid? En hoe kan je met behulp van de filosofie ingewikkelde, maatschappelijke issues als deze hanteerbaar maken? Prof. dr. mr. Herman Philipse (Universiteitshoogleraar, UU) gaf hier vier colleges over. Twee weken geleden verschenen deze op de luistercd 'Klimaatverandering' bij Home-Academy verschenen. Aan de bezoekers van Studium Generale wordt door Home-Academy een korting op het college aangeboden van 15%. Wanneer je de code SGUUPHI invoert op de website, ontvang je automatisch de korting!