Korte film lezingenserie Lokaal mondiaal

We moeten niet vervallen in kneuterigheid
Leestijd 1 minuut — Vr 5 juli 2013
Lokaal mondiaal

Duurzame kwesties raken aan sociale, biologische, politieke en filosofische vragen. In de serie Lokaal Mondiaal zochten we met wetenschappers uit verschillende vakgebieden oplossingen voor een duurzame samenleving. Moeten we de oplossing zoeken in het lokale, zoals politiek denker Philip Blonde stelde? Maar hoe doen we dat met problemen die dat niveau overstijgen, zoals de co2 problematiek? Milieukundige Klaas van Egmond vatte het als volgt samen: Het lokale biedt oplossingen die de menselijke maat hebben, maar we moeten niet vervallen in kneuterigheid en telkens ook de grote verbanden zien. Lokaal en mondiaal denken tegelijk.

Naar aanleiding van de lezingenserie maakten we een korte film, waarin de conclusies van alle sprekers nog eens aan bod komen.