Science Café: Gezondheidsobsessie

10
okt
2022

Science Café: Gezondheidsobsessie

Science Café Utrecht
Met gezondheidspsycholoog dr. Catharine Evers, sociaal wetenschapper dr. Noortje van Amsterdam en cultuurhistoricus dr. Jon Verriet.

"Als je maar gezond bent..." is niet voor niks een gevleugelde Nederlandse uitspraak. We doen er alles aan om gezond te worden en te blijven. Sommige mensen eten geen koolhydraten meer, slikken pillen en poedertjes, en anderen gaan elke dag sporten. Heeft dat zin? Hoeveel invloed hebben we op onze gezondheid? Het beleid op het gebied van volksgezondheid legt veel verantwoordelijkheid bij het individu. Toch maakt het nog al uit waar je geboren bent, welk werk je doet, wat je sociaal-economische status is en of je lichamelijke of mentale beperkingen hebt. Waar baseren we ons beeld van een gezond mens eigenlijk op? Gaat het om fit zijn, schoonheid en lichaamsgewicht? En maakt obsessief bezig zijn met gezondheid ons wel gelukkig?

Tijdens deze talkshow gaan we in gesprek met gezondheidspsycholoog dr. Catharine Evers (UU), sociaal wetenschapper dr. Noortje van Amsterdam (UU) en cultuurhistoricus dr. Jon Verriet (RU).

I.s.m. TivoliVredenburg en Mensen Zeggen Dingen

Let op: toegang van het evenement is gratis, maar reserveren is verplicht. Bestel je gratis tickets via onderstaande link.

 

Sprekers

Datum & tijd
Maandag 10 oktober 2022 (20:30-22:00)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Stream
Direct in je agenda

Over deze serie

Science Café Utrecht

Hoe komen we samen uit de wooncrisis? Wat zijn de oorzaken van een depressie? En wie is er verantwoordelijk voor de vervuilde lucht die wij inademen? In het Science Café zoeken we samen met wetenschappers naar antwoorden.