Evers

Dr. Catharine Evers

Gezondheidspsycholoog
1 opname & 1 event
Dr. Catharine Evers is universitair hoofddocent Psychologie en onderzoeker aan de Universiteit Utrecht.

Evers is universitair hoofddocent en onderzoeker bij de afdeling Sociale, Gezondheids- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht. Haar onderzoek bevindt zich op het gebied van gezondheidsgedrag, emotieregulatie, emotioneel eten en zelfregulatie. Zo deed Evers recentelijk onderzoek naar de effecten van fitfluencersinfluencers die een fitte sportieve levensstijl promoten – op jongeren.

Momenteel onderzoekt Evers de vraag hoe emoties zelfregulatie voor gezondheid beïnvloeden. Hoe, wanneer en waarom gedragen mensen zich vaak niet volgens hun eigen goede bedoelingen? Evers’ onderzoek vindt plaats binnen het Self-Regulation Lab van de Universiteit Utrecht, een onderzoeks- en onderwijslaboratorium dat verschillende aspecten van menselijke zelfregulering en zelfcontrole onderzoekt.

Na haar studies Gezondheidswetenschappen en Psychologie aan de Universiteit Maastricht promoveerde Evers in 2005 aan de Universiteit van Amsterdam op sekseverschillen in woederegulatie.

Daarnaast is Evers bestuurslid van de Association for Researchers in Psychology and Health (ARPH). Deze vereniging stimuleert academisch onderzoek naar de psychologische benadering van gezondheid en ziekte in Nederland en België.