Rachel Carson - Silent Spring

15
sep
2020

Rachel Carson - Silent Spring

Cover to cover
Milieukundige dr. Jerry van Dijk bespreekt Silent Spring en vraagt zich af: waarom zijn we 60 jaar later nog zo weinig opgeschoten?

Bioloog Rachel Carson zette met Silent Spring de gevolgen van het grootschalige gebruik van pesticiden op de kaart. De bestseller bracht een internationale milieubeweging op gang die de wereld zou veranderen. Maar… Bijna 60 jaar later luiden experts nog steeds de noodklok over het gebruik van pesticiden. Wereldwijd en in Nederland is de landbouw nog amper duurzaam te noemen. En de insectensterfte bereikte dit decennium een kritiek niveau. Wat verhindert een échte omwenteling?

Milieukundige dr. Jerry van Dijk (UU) bespreekt Carson's klassieker. Hij laat zien hoe ons pesticidegebruik veranderde over de jaren heen. En wat voor grote gevolgen de insectenafname heeft op onze natuur en landbouw.

Spreker

Datum & tijd
Dinsdag 15 september 2020 (20:00-21:30)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Direct in je agenda

Over deze serie

Cover to cover

Als je wilt weten wat er leeft in de maatschappij loont het om de zelfhulpboeken top 10 te bekijken. We nemen drie bestsellers uit de afgelopen decennia kritisch onder de loep. Boeken die een grote invloed hebben op ons zelfbeeld, onze manier van werken en onze ideeën over mannen en vrouwen. Wat leren ze ons over de tijdsgeest?