De arbeidsmarkt van de toekomst

7
jul
2020

De arbeidsmarkt van de toekomst

Science Sessions
De coronacrisis legt bloot hoe kwetsbaar zzp'ers en flexwerkers zijn voor economische tegenslag. Arbeidseconoom Joop Schippers onderzoekt de toekomst van de arbeidsmarkt. Biedt de huidige crisis een kans om structurele problemen aan te pakken?

Veel flexwerkers en zzp’ers zijn hard getroffen in de coronatijd. De regering tast diep in de buidel om bedrijven en banen te redden. Maar dat is slechts een tijdelijke oplossing. Volgens arbeidseconoom prof. dr. Joop Schippers (UU) legt de crisis bestaande pijnpunten bloot. De ooit bejubelde flexibele arbeidsmarkt heeft een schaduwzijde: steeds meer mensen vallen als zzp’er buiten het sociale vangnet. De zzp’er in 2020 is bovendien steeds vaker geen vrije ondernemer, maar een postbode of horecamedewerker, die weinig kans heeft om buffers op te bouwen. Hoe organiseren we de arbeidsmarkt op een duurzame manier? 

Deze uitzending is live via de Facebook-pagina van SG te zien en daarna on demand op elk gewenst moment via deze website.

Heb jij een vraag voor Joop Schippers over de recente ontwikkelingen op de arbeidsmarkt? Stel hem dan uiterlijk 23 juni via info[@]sg.uu.nl 

Spreker

Datum & tijd
Dinsdag 7 juli 2020 (20:00-21:00)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Niet nodig. Let op: vol = vol.
Direct in je agenda

Over deze serie

Science Sessions

Nu jij niet naar de wetenschap kan komen, brengen we de wetenschap gewoon naar jou! In de Science Sessions vragen we wetenschappers wat hen bezighoudt in deze vreemde tijden. Welke vragen moeten juist nu worden gesteld?