Cornelissen

Ir. Marc Cornelissen

Poolreiziger
2 opnames
Ir. Marc Cornelissen was poolreiziger en bereikte op eigen kracht de Noord- en Zuidpool.

Tijdens zijn expedities zag hij met eigen ogen de impact van klimaatverandering, en besloot zich in te zetten voor bewustwording, onderzoek en bescherming. Hij begon het Ben&Jerry's Climate Change College en werd woordvoerder voor het Wereld Natuur Fonds. Daarnaast is hij directeur van 'Cold Facts', een programma wat poolreizigers ondersteund bij het verzamelen van data voor bestaande wetenschappelijke programma's. Hij overleed eind april 2015 tijdens een expeditie in het Noordpoolgebied van Canada, waar hij samen met zijn collega Philip de Roo onderzoek deed.

Hij zette zich jarenlang in voor het bewustmaken van jongeren over het klimaatprobleem. In 2007 bedacht hij 'Keep it Cool', een onderwijsplatvorm in het kader van het Internationaal Pooljaar. Ook werkte hij mee aan 'Expeditie Broeikaswereld' een onderwijsprogramma voor het voortgezet onderwijs, waarmee de Universiteit Utrecht in 2006-2007 de Academische Jaarprijs won.

De expedities van Marc Cornelissen naar afgelegen en moeilijk bereikbare gebieden vormen de basis voor televisiedocumentaires, boeken en publicaties. Hij gaf regelmatig lezingen en trainingen over samenwerking, teamontwikkeling, leiderschap en het omgaan met verandering binnen de organisatieomgeving.

Marc Cornelissen studeerde bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft.