Gouweloos

Juul Gouweloos MSc

Psycholoog
2 opnames & 1 event
Drs. Juul Gouweloos is als promovendus betrokken bij de opleiding Klinische Psychologie aan de Universiteit Utrecht. Ze houdt zich onder anderen bezig met de relatie tussen trauma en stress, en welke interventies hierbij mogelijk zijn.

In 2009 rondde Gouweloos haar master klinische en gezondheidspsychologie cum laude af aan de Universiteit Utrecht. Daarna werkte ze als psycholoog bij de Parnassia Bavo Groep, het Landelijk Psychotraumacentrum voor Kinderen en Jongeren (UMC Utrecht) en het Instituut voor Psychotrauma. Ook deed ze in 2014 onderzoek aan de Monash Universiteit te Melbourne, naar het welzijn van ambulancemedewerkers en de waarde van een steunende sociale omgeving.

Gouweloos probeert in haar werk de klinische praktijk te combineren met onderzoek. Ze is werkzaam als psycholoog bij Impact, en werkt daarnaast aan haar promotieonderzoek. Zij houdt zich voornamelijk bezig met de veerkracht van mensen die een trauma hebben opgelopen en welke psychosociale ondersteuning er voor hen bestaat.