Schneider

Hermine Schneider

Muzikant
1 opname
Hermine Schneider is uitvoerend musicus en geeft daarnaast workshops in percussie, en jazz- en improvisatiemuziek. Zoumana Diarra is geboren in Mali en stamt uit een familie van ‘griots’. Een griot is een dichter, zanger of muzikant uit West-Afrika.

Hermine Schneider is uitvoerend musicus en geeft daarnaast workshops in percussie, en jazz- en improvisatiemuziek. Zij speelt trompet, tuba, slagwerk en een aantal zelf ontwikkelde instrumenten. Tevens schrijft zij composities voor de verschillende groepen waarin zij speelt. Zij heeft een voorliefde voor muziektheater en was te zien in diverse nationale en internationale producties. Hermine Schneider maakte de film Waterproofover de klank- en beeldmogelijkheidheden van water, die werd genomineerd voor de NPS New Arrivals. Hermine zal op de 4 mei herdenkingslezing 2013 de trompet bespelen.

Zoumana Diarra is geboren in Mali en stamt uit een familie van 'griots'. Een griot is een dichter, zanger of muzikant uit West-Afrika. Van origine verbonden aan het hof van Mali, geeft de kaste van griots ook nu nog door middel van muziek en zang historische gebeurtenissen en tradities door aan het volk. Zoumana is een virtuoos gitarist en bespeelt daarnaast ook kora (Afrikaanse harp), ngoni (viersnarig Afrikaanse gitaar), balafoon (houten xylofoon) en djembé. Hij bouwde zelf een kora met maar liefst 44 snaren. Sinds de jaren '80 zijn in zijn muziek ook invloeden uit jazz, salsa en R&B hoorbaar. Zou woont sinds 1991 in Nederland waar hij met Idrissa Magassa de band Benkadi opgericht en stond op het podium met Stef Bos, Female Factory, Trijntje Oosterhuis en Leoni Jansen. Hij treedt regelmatig op met de Five Great Guitars (o.a. met Harry Sacksioni), met wie hij momenteel te zien is in een show. Zoumana zal op de 4 mei herdenkingslezing 2013 de kora bespelen.

Lees meer over de muzikanten op hun website: www.hermineschneider.nl en www.zoudiarra.com