#Feelthefuture

Jong talent en start-ups komen bijeen in Utrecht op een gigantisch festival genaamd Campus Party. Van gadgets tot actuele maatschappelijke vraagstukken, niks blijft onbesproken.
Leestijd 1 minuut — Ma 23 mei 2016

De vijftigste editie van het internationale rondreizende event Campus Party gaat deze woensdag van start in de Jaarbeurs in Utrecht. Het evenement is het grootste techfestival ter wereld. Er zijn lezingen, workshops maar de bezoekers kunnen ook werken aan 'challenges'. De toenemende wereldbevolking gaat gepaard met grote uitdagingen: de belasting op het klimaat, huisvesting en veiligheid bijvoorbeeld. Tijdens de challenges zoeken studenten technologiegedreven oplossingen. Ze kunnen zich hierbij laten inspireren door experts, waaronder een aantal Utrechters.

Eén van die experts is ruimtewetenschapper dr. ir. Inge Loes ten Kate. Zij onderzoekt of er leven mogelijk is op een andere planeet dan de onze. Bij Studium Generale stond zij al eens op het podium tijdens Festival deBeschaving. Daar stelde ze het publiek de vraag: denk jij dat er leven mogelijk is op Mars? Benieuwd naar het antwoord van dr. Ten Kate zelf? Je hoort het hier.