Humor en smaak

"‘Gelukkig nieuwjaar’ daalt op Lijst van Beste Wensen, ‘Nog de beste wensen’ is de nieuwe koploper."
Leestijd 1 minuut — Ma 6 januari 2014

Satirische nieuwssite De Speld luidde 2014 weer olijk in. Op menig werkvloer zorgen de artikelen voor een dagelijkse dosis humor. Overigens ziet niet iedereen in dat dit satire is – lees daarvoor de comments bij sommige stukken - en zijn er genoeg mensen die het niet per se grappig vinden. Waarom vindt niet iedereen hetzelfde grappig en wat is de functie van lachen eigenlijk? In de reeks 'Lachen en huilen' sprak dr. Giselinde Kuipers over het sociologische aspect van lachen. Zij merkt op dat er verschillen zijn tussen humor van hoger en lager opgeleiden en tussen mannen en vrouwen. In de lezing 'Goede humor, slechte smaak' legt ze uit wat deze verschillen zijn, waar ze vandaan komen en hoe gevoel voor humor ontstaat.