Wetenschap verovert de regio

Spiegelneuronen zorgen voor meer fooi
Leestijd 1 minuut — Ma 22 juli 2013

Wetenschap is hoe je het ook wendt of keert 'in'. Met Pavlov en DWDD University krijgen programma's met wetenschap een prominente plek in het medialandschap. Nu verovert het niet alleen de nationale, maar regio-tv. Op AT5 lanceerde men het programma 'Wetenschap in de wetenschap dat alleen wetenschap wetenschappelijk is' met presentator Pieter Hulst. Hij gaat op geheel eigen en vermakelijke wijze op zoek naar opvallende antwoorden op alledaagse vragen. In de eerste aflevering zien we of je echt met de doden kunt praten en waarom mooie mensen het makkelijker hebben in het leven. In de derde aflevering onderzoeken ze spiegelneuronen en hoe de kennis hiervan kan worden ingezet om te medemens te beinvloeden. Filosoof en psycholoog Machiel Keestra legt uit waarom we zo graag worden nageaapt.

Bij Studium Generale vertelde neurowetenschapper prof. dr. Christian Keysers in de serie 'De zwerm' over de functie en werking van spiegelneuronen. Want waarom als we iemand zien glimlachen, glimlachen we bijna automatisch terug? Bekijk het antwoord in de lezing 'Mirrorneurons and social intelligence'.