Zijn criminelen verantwoordelijk voor hun daden?

13
mei
2024

Zijn criminelen verantwoordelijk voor hun daden?

Dialoog diners
Hoe eerlijk is ons rechtssysteem? Met schrijver en filosoof dr. Lotje Steins Bisschop en criminoloog dr. Laura Oploo.

Wie een gruwelijke moord pleegt, willen we het liefst lang opsluiten. Maar wat als een dader ernstig in de war was of een persoonlijkheidsstoornis heeft? In hoeverre moet het strafrecht aandacht hebben voor de psychische toestand en achtergrond van de dader? Met criminoloog dr. Laura van Oploo (UU) en schrijver en filosoof dr. Lotje Steins Bisschop praten we over veiligheid, vrije wil en de rechtvaardigheid van straf. 

Over de Dialoog Diners

Zit jij wel eens aan tafel met een mond vol onuitgesproken meningen? Lik jij je vingers af bij een portie filosofie op je bord? Ben je benieuwd naar het smakenpalet van (on)bekenden en experts op het gebied van criminaliteit, man-vrouwverschillen of het eten van vlees? In deze serie bieden we gepeperde thematische maaltijden, smaakvol gezelschap en een snufje nieuw inzicht. Ga met tafelgenoten en wetenschappers in gesprek over maatschappelijke vragen en dilemma’s. Schuif je ook aan?

De chef-kok van NAR - café der kunsten, tovert een speciaal driegangendiner op tafel met gerechten die aansluiten bij het gesprek van de avond. De inloop is vanaf 18:00 uur. Het programma start om 18:30 uur en kost €34,50 (€26,00 voor studenten). 

Hoe werkt het? Je kunt voor het diner reserveren met een aanbetaling van €15,00 via de ticketlink hieronder. De rest van het bedrag betaal je op de avond zelf.

NAR - café der kunsten

NAR is een restaurant, podium, bar, club en een expositieruimte. Doordeweeks kun je heerlijk eten en in de weekenden zijn er regelmatig knoertgezellige happenings. Bij NAR trakteren we je op een origineel decor waar je kunt komen genieten van smakelijk eten, streekbieren, mooie cocktails en een uiteenlopende culturele (nacht)programmering.

Sprekers

Datum & tijd
Maandag 13 mei 2024 (18:30-21:30)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
€ 34,50
Aanmelden
Direct in je agenda

Over deze serie

Dialoog diners

In deze serie bieden we gepeperde thematische maaltijden, smaakvol gezelschap en een snufje nieuw inzicht. Ga met tafelgenoten en wetenschappers in gesprek over maatschappelijke vragen en dilemma’s. Schuif je ook aan?