Radicalisering in coronatijd

7
jun
2021

Radicalisering in coronatijd

Uitverkocht: kijk online
Hoe krijgen we vat op extreem gedachtegoed?
De coronacrisis laat zien dat beleid tot radicalisering kan leiden. Wie zijn deze mensen die de overheid wantrouwen? Met o.a. sociaal psycholoog prof. Kees van den Bos.

Volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid dragen de coronamaatregelen bij aan de ontwikkeling van radicaal gedachtegoed. Een aanzienlijke groep mensen wantrouwt de overheid en trekt wetenschappelijke kennis in twijfel. Wie zijn ze? En vormen ze inderdaad een gevaar voor de nationale veiligheid? Met historicus prof. dr. Beatrice de Graaf, sociaal psycholoog prof. dr. Kees van den Bos (UU) en Operationeel Expert Wijkagent Rogier Donk.

In samenwerking met TivoliVredenburg en de hub Security in Open Societies (SOS).

Live deelnemen? UITVERKOCHT

Studeer je aan de Universiteit Utrecht en wil je live bij de talkshow over radicalisering aanwezig zijn? Volg dan deze link om je in te schrijven en neem de barcode die je krijgt op 7 juni mee naar TivoliVredenburg (Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht). Er is beperkt plek dus wees er snel bij!

Sprekers

Datum & tijd
Maandag 7 juni 2021 (20:00-21:30)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Uitverkocht: kijk online
Direct in je agenda

Over deze serie

Hoe krijgen we vat op extreem gedachtegoed?

Drie avonden over de vele verschijningsvormen van hedendaagse radicalisering. Hoe krijg je zicht op netwerken die onder de oppervlakte en online aan kracht winnen?