De terugkeer van rechts-extremisme

10
mei
2021

De terugkeer van rechts-extremisme

Livestream
Hoe krijgen we vat op extreem gedachtegoed?
Rechts-extremistisch gedachtegoed lijkt de afgelopen jaren meer mainstream te worden. Hoe komt dat? Met o.a. politicoloog prof. Sarah de Lange.

Utøya, Halle en Christchurch. De afgelopen jaren zien we wereldwijd een opleving van rechts-extremistisch geweld. Sympathisanten van de aanslagplegers laten ook in Nederland steeds vaker van zich horen. Ze vinden elkaar online. Hoe kan het dat rechts-extremistisch gedachtegoed steeds meer mainstream lijkt te worden? Met historicus prof. dr. Beatrice de Graaf, politicoloog prof. dr. Sarah de Lange (UvA) en journalist en rechts-extremisme expert Nikki Sterkenburg.

In samenwerking met TivoliVredenburg en de hub Security in Open Societies (SOS).

Live deelnemen?

Studeer je aan de Universiteit Utrecht en wil je live bij de talkshow over rechts-extremisme aanwezig zijn? Volg dan deze link om je in te schrijven en neem de barcode die je krijgt op 10 mei mee naar TivoliVredenburg (Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht). Er is beperkt plek dus wees er snel bij!

Sprekers

Datum & tijd
Maandag 10 mei 2021 (20:00-21:30)
Voertaal
Nederlandstalig
Livestream link
Direct in je agenda

Over deze serie

Hoe krijgen we vat op extreem gedachtegoed?

Drie avonden over de vele verschijningsvormen van hedendaagse radicalisering. Hoe krijg je zicht op netwerken die onder de oppervlakte en online aan kracht winnen?