Karl Marx - Das Kapital

17
feb
2020

Karl Marx - Das Kapital

Cover to cover
Karl Marx is nog altijd ongekend populair bij wereldverbeteraars. Is Das Kapital nog relevant? Met econoom prof. Irene van Staveren.

Weinig denkers zijn zo geliefd en gehaat als Karl Marx. Zijn werk ontketende revoluties en inspireerde autoritaire regimes. Maar hij werd ook vaak verkeerd begrepen. De Marx van het Communistisch Manifest is niet dezelfde als de Marx van Das Kapital dat hij twintig jaar later publiceerde, betoogt econoom prof. dr. Irene van Staveren (EUR). Na de financiële crisis in 2008 erkenden economen van links tot rechts dat Marx het bij het rechte eind had met zijn kritische analyse van het kapitalisme. Van Staveren laat zien welke relevante lessen over kapitalisme en ongelijkheid we kunnen trekken uit Das Kapital.

Spreker

Datum & tijd
Maandag 17 februari 2020 (20:00-21:30)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Niet nodig. Let op: vol = vol.
Zie ook
Direct in je agenda

Over deze serie

Cover to cover

Als je wilt weten wat er leeft in de maatschappij loont het om de zelfhulpboeken top 10 te bekijken. We nemen drie bestsellers uit de afgelopen decennia kritisch onder de loep. Boeken die een grote invloed hebben op ons zelfbeeld, onze manier van werken en onze ideeën over mannen en vrouwen. Wat leren ze ons over de tijdsgeest?