It’s a man’s world

24
feb
2020

It’s a man’s world

Van wie is het vrouwenlichaam?
Hoe bewegen vrouwen zich door een wereld die is gemaakt voor en door mannen? Met o.a. filosoof en informaticus dr. Maaike Harbers

"Representation of the world, like the world itself, is the work of men; they describe it from their own point of view, which they confuse with absolute truth" - Simone de Beauvoir

Van medische zorg en openbare voorzieningen, tot het ontwerp van alledaagse technologie: het mannenlijf is de norm, het vrouwenlichaam de uitzondering. Dit levert veel problemen op. Die lopen op een schaal van kleine ongemakken tot levensbedreigende situaties, en alles daar tussenin. Zo hebben damesbroeken vaak geen grote zakken waardoor je telefoon er niet in past, filteren algoritmes CV's en advertenties ongunstig zodat de carriere mogelijkheden voor vrouwen beperkt blijven en worden medicijnen vaak alleen getest op mannen.

Hoe bewegen vrouwen zich door een wereld die is gemaakt voor en door mannen? En wat kunnen we eraan doen? Filosoof en informaticus dr. Maaike Harbers (Hogeschool Rotterdam) over de gender data bias, socioloog dr. Marjolein de Boer, Phd (Tilburg University) over het stigma op de overgang en andere aandoeningen die vrouwen treffen, en Geerte Piening (De Bovengrondse) over haar strijd voor openbare toiletten.

Reserveer je gratis ticket via TivoliVredenburg.

Sprekers

Datum & tijd
Maandag 24 februari 2020 (20:00-21:30)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Zie ook
Direct in je agenda

Over deze serie

Van wie is het vrouwenlichaam?

Na jaren emancipatiestrijd is het vrouwenlichaam nog steeds een strijdtoneel. Wat moet en kan er anders? Wetenschappers en experts over schoonheidsidealen, religie, seks en design.