Tegen beter weten in

20
mrt
2019

Tegen beter weten in

Ode aan onzekerheid
Welke rol hebben onderzoekers in tijden van anti-vaxxers en klimaatontkenners? Communicatiewetenschapper prof. Hedwig te Molder onderzoekt omstreden expertise.

Wetenschap biedt geen zekerheid. Je probeert als onderzoeker alternatieve verklaringen zoveel mogelijk uit te sluiten. Maar volledige garantie heb je nooit. Hoeveel van de onzekerheid daarover moet je als wetenschapper communiceren? Als je de twijfel niet adresseert, ondermijn je wellicht de geloofwaardigheid van wetenschap op de lange termijn. Tegelijkertijd is het erkennen van onzekerheden ook risicovol. Het geeft wetenschapssceptici de ruimte om twijfel te zaaien, meer twijfel dan de inzichten misschien rechtvaardigen. Prof. dr. Hedwig te Molder (WUR) onderzoekt de kloof tussen experts en het algemeen publiek. Wat gaat er mis als die groepen met elkaar in gesprek gaan? En wat kunnen wetenschappers doen om dit proces te verbeteren?

Spreker

Datum & tijd
Woensdag 20 maart 2019 (20:00-21:30)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Niet nodig. Let op: vol = vol.
Direct in je agenda

Over deze serie

Ode aan onzekerheid

We zijn omgeven door onzekerheid. En toch proberen we te voorspellen wat er gaat gebeuren. Wat zou er gebeuren als we onzekerheid vaker zouden omarmen?