Ode aan onzekerheid

Over deze serie

2019

We zijn omgeven door onzekerheid. We weten meer niet dan wel en dat zal nooit veranderen. En toch proberen we te voorspellen wat er gaat gebeuren en zoeken we houvast in religie, wetenschap of politiek. Maar is dat wel verstandig? Wat zou er gebeuren als we onzekerheid vaker zouden omarmen?

Als er veel op het spel staat is dat niet makkelijk. Bijvoorbeeld wanneer je als patiënt moet kiezen voor opereren of niet of wanneer je moet besluiten of een tbs’er op verlof mag. We hebben geen glazen bol en zelfs over het verleden is zekere kennis schaars. Het erkennen van onzekerheid is daarom een goed idee. Het helpt minder overhaaste conclusies te trekken en verkeerde beslissingen te voorkomen. Maar het roept ook vragen op: hoe maak je dan keuzes en wat moet je geloven?

Studiepunten

Studenten kunnen zich inschrijven via Osiris tijdens de na-inschrijving op 20 & 21 januari. De cursuscode in Osiris is 201800030. De lezingen in deze serie zullen plaatsvinden op 8 woensdagavonden vanaf 6 februari van 20.00 tot 21.30 uur. Uiteraard is dit programma ook voor niet-studenten vrij toegankelijk.