Een duurzaam aandeel

22
mrt
2016

Een duurzaam aandeel

Voedsel voor morgen
Welke rol speelt de economie in een duurzaam voedselsysteem? Geldt hier 'wie betaalt, bepaalt'? Met econoom dr. Karen Maas en Hugo Byrnes (Ahold)

Kennis is macht, maar geld helpt ook. Zolang de financiële sector investeert in onduurzame voedselproductie is de kans op verandering nihil. Bedrijven als Albert Heijn en Unilever streven in de concurrentiedruk naar lage prijzen. Hoe doorbreek je deze geïnstitutionaliseerde onverantwoordelijkheid? Wat en hoe kunnen financiële instituties bijdragen aan een duurzame transitie? Met Karen Maas (Impact Centre Erasmus) en Hugo Byrnes (Product Integrity, Ahold).

Sprekers

Datum & tijd
Dinsdag 22 maart 2016 (19:00-20:30)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Niet nodig, maar wees op tijd.
Direct in je agenda

Over deze serie

Voedsel voor morgen

De transitie naar een duurzaam voedselsysteem is noodzakelijk. Zijn we het kritieke kantelpunt, ‘the point of no return’ al gepasseerd? Is er nog hoop?