Science Café: Datahonger

Science Café Utrecht

Duur 1:35:16 — Di 6 december 2022

Science Café: Datahonger

Wordt Nederland veiliger als de overheid meer over ons weet? Met jurist prof. Jan-Jaap Oerlemans, computerwetenschapper prof. Judith Masthoff en media- en cultuurwetenschapper dr. Gerwin van Schie.

Overheden en techreuzen verzamelen bergen digitale data over ons. Wat ze met die informatie doen, kan dramatische gevolgen hebben. Denk aan de Kindertoeslagenaffaire. Wat gaat er mis? En kunnen we met Big Data en algoritmes onze wereld ook beter maken? We zoeken naar antwoorden met jurist prof. Jan-Jaap Oerlemans (UU), computerwetenschapper prof. Judith Masthoff (UU) en media- en cultuurwetenschapper dr. Gerwin van Schie (UU). 

Dit Science Café staat in het teken van de uitreiking van de eerste Melanie Petersprijs. Peters was directeur van Studium Generale van 2006 tot 2015 en daarna, tot haar overlijden in 2021, van het Rathenau Instituut.

I.s.m. TivoliVredenburg en Mensen Zeggen Dingen

Sprekers

Over deze serie

Science Café Utrecht

Hoe komen we samen uit de wooncrisis? Wat zijn de oorzaken van een depressie? En wie is er verantwoordelijk voor de vervuilde lucht die wij inademen? In het Science Café zoeken we samen met wetenschappers naar antwoorden.