Oliver Sacks – De man die zijn vrouw voor een hoed hield

Cover to cover

Duur 0:48:21 — Di 20 september 2022

Oliver Sacks – De man die zijn vrouw voor een hoed hield

Sacks deelde zijn ervaringen als neuroloog in de psychiatrische kliniek. Klinisch neuropsycholoog dr. Irene Huenges Wajer geeft toelichting.

"Bij het onderzoeken van ziekten verwerven we wijsheid over anatomie en fysiologie en biologie. Door de persoon met de ziekte te onderzoeken, krijgen we wijsheid over het leven,” beweerde neuroloog Oliver Sacks.

In de verzameling patiëntenverhalen 'De man die zijn vrouw voor een hoed hield' vertelt Sacks over patiënten met de meest uiteenlopende neurologische afwijkingen. Op klinisch neuropsycholoog dr. Irene Huenges Wajer (UMC Utrecht) maakten deze verhalen een grote indruk. Hoe geeft de analyse van Sacks ons inzicht in de menselijke psyche?

I.s.m. Bibliotheek Neude.

Spreker

Over deze serie

Cover to cover

Als je wilt weten wat er leeft in de maatschappij loont het om de zelfhulpboeken top 10 te bekijken. We nemen drie bestsellers uit de afgelopen decennia kritisch onder de loep. Boeken die een grote invloed hebben op ons zelfbeeld, onze manier van werken en onze ideeën over mannen en vrouwen. Wat leren ze ons over de tijdsgeest?