Kettingreactie #2 | Zijn wij ons brein?

Kettingreactie

Duur 0:05:00 — Di 17 april 2012

Kettingreactie #2 | Zijn wij ons brein?

Zijn wij ons brein? Waar zijn de critici van neurowetenschappen bang voor?

Zijn wij ons brein? Waar zijn de critici van neurowetenschappen bang voor? Hoogleraar Wijsgerige Ethiek aan de Universiteit Utrecht Marcus Düwell over de discussie over vrije wil en neurowetenschappen. Is het duidelijk wat precies onder vrijheid begrepen wordt?

Een discussie met grote implicaties voor de wetenschap en ons mensbeeld. Verschillende docenten en hoogleraren beantwoordden een aantal vragen over hun vakgebied in relatie tot het brein. Zij reageren op vragen over de vrije wil, brein, lichaam en geest - en op elkaar.

Spreker

Over deze serie

Kettingreactie

Laat de reductie van de mens tot brein genoeg ruimte voor een sociologisch, psychologisch of pedagogisch mensbeeld, dat zich niet baseert op neurologisch onderzoek? Hebben we straks alleen nog maar hersenwetenschappers nodig? Juist in deze tijd en op dit vlak werkt een multidisciplinaire blik verruimend. Verschillende docenten en hoogleraren beantwoordden een aantal vragen over hun vakgebied in relatie tot het brein. Zij reageren in de bundel op vragen over de vrije wil, het brein, lichaam en geest, en op elkaar. Ook te downloaden e-book (iTunes), en online te bekijken via ISSUU.