Kettingreactie
Kettingreactie #8 | Zijn wij ons brein?
Prof. dr. Frans Verstraten (hoogleraar Psychologie, UU) beantwoordt de vraag: laten we ons onbewust overtuigen door reclame en hoe werkt reclame in ons brein? Onze zintuigen pikken veel informatie op uit onze omgeving. Hier weten we veel vanaf. Waar we weinig vanaf weten zijn processen van 'hogere orde' bijvoorbeeld processen die met voorkeuren te maken hebben. Hoe spelen marketeers hier op in?
De discussie over het brein heeft grote implicaties voor de wetenschap en ons mensbeeld. In deze kettingreactie beantwoorden verschillende docenten en hoogleraren een aantal vragen over hun vakgebied in relatie tot het brein. Zij reageren op vragen over de vrije wil, brein, lichaam en geest - en op elkaar.
Deze video's kwamen tot stand door een samenwerking door een samenwerking van Studium Generale Universiteit Utrecht en de NTR.
Spreker
Over deze serie
Kettingreactie
Laat de reductie van de mens tot brein genoeg ruimte voor een sociologisch, psychologisch of pedagogisch mensbeeld, dat zich niet baseert op neurologisch onderzoek? Hebben we straks alleen nog maar hersenwetenschappers nodig? Juist in deze tijd en op dit vlak werkt een multidisciplinaire blik verruimend. Verschillende docenten en hoogleraren beantwoordden een aantal vragen over hun vakgebied in relatie tot het brein. Zij reageren in de bundel op vragen over de vrije wil, het brein, lichaam en geest, en op elkaar. Ook te downloaden e-book (iTunes), en online te bekijken via ISSUU.