Konijn

Sterre Konijn

Zangeres
1 opname & 1 event
Sterre Konijn is zangeres, actrice, muzikant en componist.

Sterre Konijn is een veelzijdig musicus. Ze zingt zowel Franse chansons en jazz als Bulgaarse volksmuziek en klassieke muziek. Daarnaast speelt Konijn viool, theremin en doedoek.

In 2021 verscheen haar debuutalbum ‘een’, met volksmuziek, improvisaties en eigentijdse klassieke composities rond het thema verbondenheid versus eenzaamheid.

Konijn trad op in vele Nederlandse concertzalen, waaronder Het Concertgebouw, Carré en Paradiso. Daarnaast werkte Konijn samen met onder andere Het Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Budapest Festival Orchestra. Ook was Konijn de afgelopen jaren te horen bij Radio 4, Podium Witteman, De Wereld Draait Door en Vrije Geluiden.

In 2015 behaalde Konijn als duo met Nora Fischer de nationale finale van het Prinses Christina Concours en won een jaar eerder de eerste prijs op het Concourse de la Chanson Française.

Konijn volgde een klassieke zangopleiding aan het Conservatorium van Amsterdam en vervolgde deze studie in Denemarken. Later behaalde ze haar master Muziektheater aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Ook studeerde ze Italiaanse Taal en Cultuur, en Kunstgeschiedenis aan de Universiteiten van Amsterdam (UvA) en Rome.

Foto: Merlijn Doomernik