Vanwesenbeeck

Prof. dr. Ine Vanwesenbeeck

Psycholoog
6 opnames & 3 events
Prof. dr. Ine Vanwesenbeeck is hoogleraar binnen de afdeling Culturele Diversiteit en Jeugd aan de faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht en senior adviseur bij het Rutgers kenniscentrum voor seksualiteit.

Vanwesenbeeck publiceert nationaal en internationaal over seksuele gezondheid. Ze is onder meer gespecialiseerd in relaties, seksuele agressie, en de gezondheid en rechten van sekswerkers. In 2020 publiceerde ze een artikel getiteld Sociale perspectieven op gender en seks: verworvenheden en uitdagingen, over de invloed van heteronormativiteit op ons seksleven en de vraag wat er gebeurt er als we buiten deze kaders over seks gaan denken.

Naast haar hoogleraarschap was Vanwesenbeeck jarenlang werkzaam voor expertisecentrum seksualiteit Rutgers en heeft ze zich voor verschillende organisaties als bestuurslid ingezet, waaronder voor de International Academy of Sex Research (IASR), de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie (NVVS) en het Share-Net International Knowledge Platform.