Tot op het bot

Overeenkomst tussen mens, dolfijn en paard
Leestijd 1 minuut — Za 15 maart 2014

Zo op het eerste gezicht zijn er genoeg verschillen te noemen tussen een paard, olifant, dolfijn en een mens, we hebben bijvoorbeeld niet allemaal een staart, slurf of leven in het water. In de nieuwe tentoonstelling 'Tot op het bot', vanaf april 2014 in het Universiteitsmuseum, kom je achter de overeenkomsten. Niet alleen het skelet komt aan bod, je kan ook de organen, huid en haar van verschillende dieren vergelijken.

Wil je goed voorbereid naar de tentoonstelling gaan of kan je gewoon niet wachten tot het begint? Kijk dan de lezingenserie van prof. dr. Jelle Reumer (paleontoloog UU en directeur Natuurhistorisch Museum Rotterdam) over de evolutie van gewervelden terug. In vier lezingen, ook los te bekijken, laat Reumer zien hoe de evolutie via de dino's en dodo's tot de mens verliep én hoe gewervelden zich nog steeds voort evolueren.

De lezingen zijn hier terug te zien, er verscheen ook een luistercd 'Het ontstaan van mens en dier'. Naar aanleiding van de reeks is het boek De vis die aan land kroop (Historische Uitgeverij, 2012) door Reumer geschreven.