Science Café: de (on)zin van werk

31
jan
2023

Science Café: de (on)zin van werk

Science Café Utrecht
Waarom vinden we werk zo belangrijk? Met filosoof dr. Thijs Lijster, historicus prof. James Kennedy en ontslagpsycholoog dr. Janske van Eersel.

‘Hoe gaat het?’ ‘Goed, maar wel druk’. Werk: of je nou wil of niet, voor velen is het een van de belangrijkste activiteiten in het leven. We besteden er tijd aan en het heeft invloed op je maatschappelijke positie, je welstandsniveau en sociale relaties. Hoe belangrijk we werk vinden en hoe we werken in Nederland fluctueert. Sinds de coronapandemie is thuiswerken normaler geworden, heeft de flexibele arbeidsmarkt een vlucht genomen en is ‘quiet quitting’ een trend.

In het Science Café nemen we werk en het arbeidsethos onder de loep. Is werk een maatschappelijke plicht? Een vorm van zingeving? Is een baan, altijd beter dan géén baan? Hoe ziet de toekomst van werk eruit onder invloed van een vergrijzende bevolking, precarisering en de opkomst van kunstmatige intelligentie? Een gesprek met filosoof dr. Thijs Lijster (RUG), historicus prof. James Kennedy (UU) en ontslagpsycholoog dr. Janske van Eersel (UU).

In samenwerking met TivoliVredenburg & Mensen Zeggen Dingen.

Sprekers

Datum & tijd
Dinsdag 31 januari 2023 (20:00-21:30)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Niet nodig. Let op: vol = vol.
Stream
Direct in je agenda

Over deze serie

Science Café Utrecht

Hoe komen we samen uit de wooncrisis? Wat zijn de oorzaken van een depressie? En wie is er verantwoordelijk voor de vervuilde lucht die wij inademen? In het Science Café zoeken we samen met wetenschappers naar antwoorden.