Hoe redden we de jeugdzorg?

28
mrt
2023

Hoe redden we de jeugdzorg?

Zorgen over de zorg
De problemen in de jeugdzorg stapelen zich op. Wat moet er gebeuren? Met o.a. jeugdpsychiater prof. Floortje Scheepers (UMC Utrecht).

De Nederlandse jeugdzorg staat onder grote druk. Te weinig personeel, te veel bureaucratie, en eindeloze wachtlijsten maken dat kinderen en jongeren in psychische nood of onveilige thuissituaties niet altijd de zorg krijgen die ze nodig hebben. Het ene na het andere rapport toont aan dat de kwaliteit achteruit holt. Van overhaaste uithuisplaatsingen tot slechte informatievoorziening. Hoe nu verder?

Samen met forensisch orthopedagoog prof. Jessica Asscher (UU), jeugdpsychiater prof. Floortje Scheepers (UMC Utrecht) en jurist dr. Joost Huijer (UU) onderzoeken we hoe Nederlandse jeugdzorg beter kan. Hoe zorgen we dat de belangen van kinderen en jongeren op de eerste plaats komen te staan? Zijn de huidige interventies in de jeugdbescherming wel effectief? Welke rechten en plichten hebben ouders en jongeren eigenlijk? En hoe komt het dat steeds meer kinderen en gezinnen bij jeugdzorg terechtkomen?

Sprekers

Datum & tijd
Dinsdag 28 maart 2023 (20:00-21:30)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Stream
Direct in je agenda

Over deze serie

Zorgen over de zorg

Over de aanhoudende problemen in de jeugdzorg, de groeiende druk op mantelzorgers, en de kracht van preventie.