Leven in het nu?

16
feb

Leven in het nu?

Livestream
Grip op tijd
Leven in het hier en nu. Dat is het centrale idee achter veel zelfhulpboeken. Wetenschapshistorica en -filosoof Susanna Bloem vraagt zich af: wat betekenen die woorden eigenlijk?

‘Leef in het moment.’ ‘Laat je zorgen voor morgen.’ Het zijn populaire mantra’s in een tijd waarin psychologen de noodklok luiden over hoge depressiecijfers en een burn-outepidemie. Maar wat wordt hier nu eigenlijk precies mee bedoeld? En hoe doe je dat, leven in het nu? Wetenschapshistorica en -filosoof Susanna Bloem gebruikt muziek en de geschiedenis van de psychiatrie om die vragen te beantwoorden en dat toe te passen in therapieën.

Livestream: Je kunt bij deze lezing aansluiten bij de YouTube-livestream of via deze website. Meepraten kan via de livechat op YouTube. De videolink vind je hieronder.

In samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Utrecht, de faculteiten Sociale Wetenschappen, Bètawetenschappen en Geesteswetenschappen (UU).

Spreker

Datum & tijd
Woensdag 16 februari 2022 (20:00-21:30)
Voertaal
Nederlandstalig
Stream
Direct in je agenda

Over deze serie

Grip op tijd

Wat is tijd, hoe praten we erover en wat betekent het voor de mens? Antwoorden vanuit de filosofie, psychologie, natuurkunde en geologie.