Leven in het nu?

16
feb
2022

Leven in het nu?

Livestream
Grip op tijd
Leven in het hier en nu. Dat is het centrale idee achter veel zelfhulpboeken. Wetenschapshistorica en -filosoof Susanna Bloem vraagt zich af: wat betekenen die woorden eigenlijk?

‘Leef in het moment.’ ‘Laat je zorgen voor morgen.’ Het zijn populaire mantra’s in een tijd waarin psychologen de noodklok luiden over hoge depressiecijfers en een burn-outepidemie. Maar wat wordt hier nu eigenlijk precies mee bedoeld? En hoe doe je dat, leven in het nu? Wetenschapshistorica en -filosoof Susanna Bloem gebruikt muziek en de geschiedenis van de psychiatrie om die vragen te beantwoorden en dat toe te passen in therapieën.

Voor de evenementen in het Academiegebouw kunnen we vooralsnog alleen studenten ontvangen die het programma als cursusreeks volgen. Gelukkig kan je ook als niet-student thuis meekijken via de livestream. En die is natuurlijk niet geslaagd zonder jullie vragen en opmerkingen. Daar kunnen we online gewoon mee doorgaan. Stel je vraag in de chat, dan zorgen wij dat die terechtkomt bij de spreker in de zaal. De videolink vind je hieronder.

In samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Utrecht, de faculteiten Sociale Wetenschappen, Bètawetenschappen en Geesteswetenschappen (UU).

Spreker

Datum & tijd
Woensdag 16 februari 2022 (20:00-21:30)
Voertaal
Nederlandstalig
Stream
Direct in je agenda

Over deze serie

Grip op tijd

Wat is tijd, hoe praten we erover en wat betekent het voor de mens? Antwoorden vanuit de filosofie, psychologie, natuurkunde en geologie.