Hoe stillen we onze grondstofhonger?

22
feb

Hoe stillen we onze grondstofhonger?

Livestream
Tot op de bodem
Industrieel ecoloog dr. Benjamin Sprecher en antropoloog prof. Marjo de Theije over de harde strijd om de grondstoffen van de toekomst.

Zonder silicium geen zonnepanelen, zonder neodymium geen windmolens, en zonder lithium geen batterijen voor elektrische auto’s. Deze kritieke materialen zijn nodig voor een duurzame toekomst, maar de productie ervan drukt zwaar op mens en milieu. Is er een manier om onze grondstofhonger op een duurzame manier te stillen? Zodat niet alleen wij, maar ook de mensen die leven van de mijnbouw elders, ervan profiteren. Met industrieel ecoloog dr. Benjamin Sprecher (LEI) en antropoloog prof. Marjo de Theije (VU).

Livestream: Je kunt bij deze lezing aansluiten bij de YouTube-livestream of via deze website. Meepraten kan via de livechat op YouTube. De videolink vind je hieronder.

In samenwerking met het Copernicus Instituut voor Duurzame Ontwikkeling (UU) & strategisch thema Pathways to Sustainability (UU).

Sprekers

Datum & tijd
Dinsdag 22 februari 2022 (20:00-21:30)
Voertaal
Nederlandstalig
Stream
Direct in je agenda

Over deze serie

Tot op de bodem

Willen we een duurzame toekomst voor iedereen, dan moeten we onze omgang met materialen veranderen. Waar liggen de knelpunten?