Falen: een ode aan de loser

23
nov
2022

Falen: een ode aan de loser

Weet wie je bent
Kunnen we imperfectie omarmen? Met psychiater prof. Damiaan Denys, psycholoog Marijntje Zeijen en ontwikkelingspsycholoog dr. Odilia Laceulle.

Let op, de datum van dit evenement is gewijzigd van maandag 21 naar woensdag 23 november. 

Het aantal mensen dat aangeeft psychische klachten te hebben is hoger dan ooit. Volgens filosoof en psychiater prof. Damiaan Denys (UvA) ligt een deel van de oorzaak daarvan in de onrealistisch hoge eisen die we aan onszelf stellen. In ons ideaalbeeld van de mens als autonome alleskunner is weinig ruimte voor tegenslag. We moeten leren milder naar onszelf te kijken. Maar hoe doe je dat?

Psycholoog Marijntje Zeijen (UU) onderzoekt studentenwelzijn en vertelt hoe meer zelfinzicht je helpt om beter in je vel te zitten, en ontwikkelingspycholoog dr. Odilia Laceulle (UU) vertelt hoe grote levensgebeurtenissen, positief of negatief, invloed hebben op je persoonlijkheid en hoe het later met je gaat. Met muziek van Cézanne.


I.s.m Back to better (UU)

Voorafgaand aan het evenement een hapje eten? Reserveer een tafel bij BUNK. 


Parallel aan talkshowreeks organiseren we de Ken jezelf-challenge. Op ons digitale platform dagen onderzoekers je uit jezelf en je omgeving te onderzoeken. Daarmee krijg je meer zelfinzicht en draag je bij aan wetenschappelijk onderzoek. Ga naar www.sg.uu.nl/challenge en doe mee!

Sprekers

Datum & tijd
Woensdag 23 november 2022 (20:00-21:30)
Locatie
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Niet nodig. Let op: vol = vol.
Stream
Direct in je agenda

Over deze serie

Weet wie je bent

Samen met wetenschappers onderzoeken we wat het betekent om jezelf te zijn in tijden van toenemende prestatiedruk en studiestress.