De Duiders | Over de eeuwige spanning tussen Rusland en het Westen

9
feb
2022

De Duiders | Over de eeuwige spanning tussen Rusland en het Westen

Uitverkocht: kijk online
De Duiders
Historicus dr. Laurien Crump (UU) duidt de Russische dreiging aan de Oekraïense grens. Wat staat er op het spel?

De afgelopen maanden liep de spanning tussen Rusland en Europa snel op. De oorzaak: een enorme Russische troepenmacht heeft zich verzameld bij de Oekraïense grens. Is Poetin van plan Oekraïne binnen te vallen? Het conflict tussen Rusland en het Westen volgt al jaren een vast patroon van stoere taal en sancties. Wat staat een normalisering van de relatie in de weg? Welke wederzijdse belangen spelen er? En waarom is Oekraïne zo’n splijtzwam?

Op 9 februari praten we tijdens De Duiders met historicus dr. Laurien Crump (UU) over de historische wortels van de gespannen relatie tussen Rusland, de VS en Europa. Wat staat er op het spel?

---

Heb jij ook behoefte aan scherpe duiding van de actualiteit? In De Duiders geeft elke maand een wetenschapper tekst en uitleg bij de stroom aan nieuwsberichten die ons dagelijks bereikt. Wat is de stand van het onderzoek? Hoe verhoudt de wetenschap zich tot de politieke en maatschappelijke realiteit? En hoe volledig is de berichtgeving eigenlijk?

In samenwerking met TivoliVredenburg.

Let op! Toegang tot dit event krijg je alleen via een entreeticket én een coronatoegangsbewijs (een vaccinatie-, test- of herstelbewijs). Het coronatoegangsbewijs kun je laten zien met de CoronaCheck-app of op papier, meer informatie vind je op rijksoverheid.nl. 

Spreker

Datum & tijd
Woensdag 9 februari 2022 (20:15-21:15)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Uitverkocht: kijk online
Stream
Direct in je agenda

Over deze serie

De Duiders

Iedere maand geeft een wetenschapper tekst en uitleg bij de stroom aan nieuwsberichten die ons iedere dag bereikt.