Science Café - Empathie

13
sep
2021

Science Café - Empathie

Science Café Utrecht
Neuropsycholoog prof. Jack van Honk en pedagoog dr. Jolien van der Graaff over empathie. Is het echt de sleutel tot een toekomst zonder zorgen?

Het is een populaire theorie: meer empathie is de sleutel tot een vredige en welvarende toekomst voor iedereen. Maar is het vermogen ons in te leven in anderen echt zo’n krachtig middel? Is empathie aangeboren of kan je het ook aanleren? En wat als je deze eigenschap niet bezit of als dit verstoord is? Een gesprek met neuropsycholoog prof. Jack van Honk (UU) en pedagoog dr. Jolien van der Graaff (UU). Cabaretière Janneke Jager verzorgt als zingende columniste een intermezzo op haar ukelele.

I.s.m. TivoliVredenburg & Brainwave (UU).

Let op! Toegang tot dit event krijg je alleen via een entreeticket én een coronatoegangsbewijs (een vaccinatie-, test- of herstelbewijs). Meer informatie hierover vind je op rijksoverheid.nl. Het coronatoegangsbewijs kun je laten zien met de CoronaCheck-app of op papier.

U kunt deze avond ook live meekijken via onze YouTube-livestream.

Sprekers

Datum & tijd
Maandag 13 september 2021 (20:30-22:00)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Zie ook
Direct in je agenda

Over deze serie

Science Café Utrecht

Hoe komen we samen uit de wooncrisis? Wat zijn de oorzaken van een depressie? En wie is er verantwoordelijk voor de vervuilde lucht die wij inademen? In het Science Café zoeken we samen met wetenschappers naar antwoorden.