Alles is verbonden

feb
9
2016

Alles is verbonden

Voedsel voor morgen
Hoe ziet het mondiale voedselsysteem er uit? En wat moet er kantelen om het duurzamer te maken? Dubbellezing met Eva Gladek & prof. Marten Scheffer.

Voedsel is onderdeel van een complex systeem, waarin energie, CO2, klimaat, menselijk gedrag en identiteit verbonden zijn. Volgens prof. dr. Marten Scheffer (Ecologie, WUR) bestaan er voor zulke systemen kantelpunten die tot fundamentele veranderingen kunnen leiden. Hoe kun je die zien aankomen? En kun je ze in de goede richting sturen? Of zijn we het cruciale 'tipping point' al gepasseerd? Eva Gladek (Metabolic) wil dit punt voor zijn. Zij probeert met haar bedrijf maatschappelijke verandering teweeg te brengen, vooral op het gebied van duurzame steden en industrieën. Gladek ziet goedbedoelde initiatieven om te verduurzamen vaak misgaan, omdat er niet naar het geheel gekeken wordt: “Sustainability is not a property of objects, but of systems.” Hoe ziet het mondiale voedselsysteem er uit? En waar zitten de kantelpunten?

Let op: Eva Gladeks deel van de lezing is Engelstalig.

Speakers

Date & time
Tuesday February 9 2016 (19:00-20:30)
Language
English
Entrance
Free
Register
No registration is needed. But seats are limited and first come, first served.
Add to calendar

About this series

Voedsel voor morgen

De transitie naar een duurzaam voedselsysteem is noodzakelijk. Zijn we het kritieke kantelpunt, ‘the point of no return’ al gepasseerd? Is er nog hoop?