Protest anno nu

Betweter Festival

Duur 0:32:18 — Vr 4 oktober 2019

Protest anno nu

YouTuber en documentairemaker Tim Hofman en antropoloog Femke Kaulingfreks in gesprek over hoe je mensen in beweging zet. Hoe stel je onrecht aan de kaak?

Voor zijn documentaire Terug naar je eige land nam Tim Hofman het Iraakse jongetje Nemr mee naar VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff. De ontwapenende Nemr vertelt de politicus wat zijn uitzetting voor hem betekent: "Dood". De botte reactie van Dijkhoff hierop leidde tot publieke verontwaardiging en een roep om actie. Met effect. Het kinderpardon stond weer op de politieke agenda en Nemr hoefde niet weg.

Maar ook voor ‘kleiner’ onrecht draait Hofman z’n hand niet om. Hij bezoekt huisjesmelkers, foute bazen en lakse bedrijven en gaat daarbij soms over het randje. Hofman valt ongevraagd binnen en in de montage wordt niemand gespaard. Hoe ver moet je gaan in het voeren van actie? Hoe win je de sympathie van het grote publiek en zet je mensen in beweging? Hofman gaat met antropoloog dr. Femke Kaulingfreks in gesprek over hedendaags protest.

Spreker

Over deze serie

Betweter Festival

Op het Betweter Festival onderzoek je samen met wetenschappers en kunstenaars de wereld van morgen.