Douglas

Dr. Scott Douglas

Bestuurskundige
1 opname & 1 event
Dr. Scott Douglas is universitair docent in publiek management (UU) en adviseur in de publieke sector. Met het programma Successful Public Governance analyseert hij maatschappelijke samenwerkingen tijdens de coronacrisis.

Douglas zijn onderzoek richt zich op het definiëren, realiseren en beoordelen van succes in samenwerkingsverbanden. Hij is veelvuldig als adviseur betrokken bij overheidsinterventies over o.a. radicalisering, jeugdobesitas en analfabetisme. Van 2012 tot 2013 was Douglas senior consultant bij The Boston Consulting Group.

Voor zijn werk als docent werd hij genomineerd voor docenttalent van het jaar aan de Universiteit Utrecht. Als docent was hij ook werkzaam aan de Universiteit van Oxford, de Nederlandse school voor openbaar bestuur, en de Nieuw Zeeland-Australische school voor openbaar bestuur.

Douglas verkreeg een PhD in politicologie in 2011 van de Universiteit van Oxford. Hier onderzocht hij voorbeelden van succesvol bestuur in de Caraïben. Hieraan voorafgaand rondde hij een master Comparative Government af aan Oxford en een bachelor Industrial relations & Human Resource Management aan de London School of Economics and Political Science.