Went

Dr. Robert Went

Econoom
1 opname & 1 event
Dr. Robert Went is econoom en werkt als senior onderzoeker bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.

Wents is gespecialiseerd in economische vraagstukken rondom globalisering. In dit kader houdt hij zich onder andere bezig met ontwikkelingssamenwerking, ongelijkheid en innovatie. Bij de WRR werkt Went momenteel mee aan de projecten 'De toekomst van werk' en 'Geldschepping'. Eerder werkte hij onder andere mee aan het rapport Hoe ongelijk is Nederland? Een verkenning van de ontwikkeling en gevolgen van economische ongelijkheid(2014). In zijn bijdrage bespreekt hij de gevolgen van inkomensongelijkheid voor economische groei.

Samen met journalist Hella Hueck maakt hij voor RTL-Z de serie 'Economie van Overmorgen', waarin ze een blik werpen op de economie van de toekomst en de invloed van grote ontwikkelingen op de economie en ons leven onderzoeken.

Daarnaast houdt Went een blog bij op OneWorld, waarop hij wekelijks zijn beste tweets verzamelt over economie en globalisering.

In 2014 bracht hij het boek Waarom Piketty lezen? uit, waarin hij 49 reacties bundelde van journalisten, schrijvers en wetenschappers op 'Kapitaal in de 21ste eeuw' van de Franse econoom Thomas Piketty.

Eerder werkte Went als projectleider bij de Algemene Rekenkamer.

Went studeerde Algemene Economie en promoveerde op een proefschrift over globalisering.