Jungmann

Prof. dr. Nadja Jungmann

Rechtsgeleerde
7 opnames & 3 events
Nadja Jungmann is lector Schulden en Incasso aan de Hogeschool Utrecht.

Sinds 2010 is Jungmann verbonden als lector aan de Hogeschool Utrecht, waar ze zich bezighoudt met de vraag hoe financiële problematiek ons dagelijks leven beïnvloedt en hoe armoede en schuldenproblematiek in Nederland fundamenteel kan worden aangepakt.

Naast haar werkzaamheden aan de Hogeschool Utrecht, leidt Jungmann een adviesbureau genaamd Social Force. Als adviseur bij Social Force voert zij regelmatig advies- en onderzoeksopdrachten uit voor ministeries, gemeenten, rekenkamers, kredietbanken en sociale diensten. Volgens Jungmann heeft de overheid nauwelijks grip op problematische schulden. Overheidsinstellingen werken vaak onbedoeld langs elkaar heen, waardoor mensen zich vaak moeilijk uit de schulden kunnen werken.

Daarnaast is Jungmann al meer dan twintig jaar actief binnen een internationale onderzoeksgroep rondom schuldenproblematiek.

Jungmann studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden en promoveerde aan dezelfde universiteit op een onderzoek naar de effecten van de Wet schuldsanering natuurlijke personen (WSNP) op de uitvoering van de gemeentelijke schuldhulpverlening.