Doorn

Drs. Menno van Doorn

Econoom
1 opname
Menno van Doorn is directeur van het Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie, en doet onderzoek naar de toepassing van nieuwe technologie

In oktober 2007 is Van Doorn genomineerd voor de Computable Award IT-onderzoek(er) van het jaar voor zijn expertise in het vertalen van onderzoeksuitkomensten naar toepassingen in ICT. Hij schreef met Jaap Bloem een boek over IT-Governance, waarin de bottom-up besturingspraktijken worden afzet tegen bedrijfseconomische modellen (Making IT Governance Work in a Sarbanes Oxley World). Daarnaast schreef hij als co-auteur twee boeken over het nieuwe internet. De eerste Open voor Business gaat over de toepassing van de productieprinicipes van open-source-software in andere industrieën dan de ICT. Dit concept is ook beter bekend onder de naam 'Crowdsourcing'. Het tweede boek, Me the Media, behandelt de huidige mediarevolutie van Twitter tot augmented reality. Belangrijkste kenmerk van de derde mediarevolutie is dat alles en iedereen "media" wordt.

Van Doorn studeerde aan de Universiteit van Rotterdam af als econoom in de specialisatierichting economische psychologie.