Peters

Dr. ir. Melanie Peters

Toxicoloog
8 opnames & 1 event
Melanie Peters is directeur van het Rathenau Instituut. Van 2006 tot begin 2015 was zij directeur van Studium Generale van de Universiteit Utrecht.

Dr. ir. Melanie Peters is sinds 1 februari 2015 directeur van het Rathenau Instituut. Ze heeft een brede achtergrond in wetenschap, bedrijfsleven en de publieke sector, gecombineerd met ruime ervaring met het (inter)nationaal politiek en maatschappelijke krachtenveld. Ze is opgeleid tot levensmiddelentechnoloog (Wageningen Universiteit) en tot erkend toxicoloog en gepromoveerd op het terrein van de biochemie (Imperial College, London).

Dr. Peters werkte als wetenschappelijk onderzoeker aan de universiteit van Texas in Austin en als wetenschappelijk onderzoeksleider bij het Shell Research and Technology Centre Amsterdam. Zij vervulde verschillende functies op het snijvlak van wetenschap, beleid, politiek en samenleving, bij het Ministerie van Landbouw, de Consumentenbond en als directeur van Studium Generale Universiteit Utrecht. Zij is ook onafhankelijk Lid van het nationaal Contactpunt voor de OESO-richtlijnen.